Gabriella Gala Legillon

verkar i impresssionisternas landskap utanför Paris.
Efter studier i teater och engagemang i den fria teatern i Stockholm kom hon till Paris där hon studerade scenografi och målning på Ecole Nationale Superieure des Arts Décoratifs.
Hon bodde några år i Sydkorea där hon var mycket aktiv i Seouls konstliv och hade ett flertal utställningar.
Efter tiden i Asien bodde GALA i Italien under fem år och sedan på Irland innan hon flyttade tillbaka till Paris.
Resandet och skapandet är hennes drivkraft och hon fortsätter att resa mycket för sina utställningar, för att inspireras och för att knyta nya kontakter.

År 2001 var hon en av inititativtagarna till SWEA Art som startade i Paris och är ett nätverk för svenska kvinnliga konstnärer som bor eller har bott utomlands.
Hon har ställt ut i många länder världen runt.  Under en period  2008 - 2009 var hon i Shanghai och målade och ställde ut hos Gallery Hong Merchant.

Gala säger själv om sin konst:
Jag har alltid målat men grunden i mitt bildskapande är teatern och studierna i scenografi där man arbetar med rummet och skapar en illusion och ett koncentrat av verkligeheten.
I många år målade jag i olja, helst stora format där man kunde "promenera in" i ett rum i naturen.
Under de senare åren har fotografiet fått en allt större betydelse för uppbyggandet av mina bilder. Jag kan genom mina fotografier tydligare berätta en historia och få en större tidsprecision i naturmotiven, åter med en anknytning till teatern.
Mina bilder är ofta mycket färgstarka och jag blandar nu fritt fotografi och målning. Jag har alltid älskat oljefärger för deras intensitet och också alla slags papper. I mina senaste målningar har jag kombinerat dem båda.  
I mitt skapandet leker jag med färg och rytm och i varje bild försöker jag gestalta ett ögonblick där minnet av verkligheten blir intensivare än själva verkligheten och på så sätt blir en länk till känslorna.
Jag försöker överföra en passion för livet, vår jord och människorna vi delar den med.